A verseny rövid története

 

A konferenciával egybekötött verseny első alkalommal 2008-ban került megrendezésre. Az eseménynek a szakmai program megteremtésén kívül célja volt, hogy méltó emléket állítson a Közgazdaságtudományi Kar korábbi dékánjának, Dr. Papp Lászlónak, aki ekkor töltötte volna be 70. életévét.

 

cikk5Az ötletgazdák Dr. Budai Eleonóra egyetemi adjunktus és az esettanulmányok hatékony megoldását elősegítő szakkollégiumi kurzus tagjai voltak. A 2007 végén kezdődő közös munkában együttesen alakították ki a program kereteit, alkották meg szabályait.

Szerencsére a kezdeményezés már első alkalommal is sikeres volt és vezető hazai gazdasági képzést nyújtó intézmények csapatain kívül erdélyiek is képviseltették magukat, így országhatárokon átívelővé vált a megmérettetés.

 

 

A visszatérő résztvevők és a magas szakmai színvonal mellett a megoldásra kitűzött esettanulmányok jelentik a változatosságot.

 

Az első alkalomra Weiner János által írt, a Polgár-cégcsoporthoz kapcsolódó feladatokat Peti János két tanulmánya, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének controlling-rendszerének, illetve a Szemem Fénye Alapítvány charity shop hálózatának kihívásai követték 2009-ben és 2010-ben. 2011-ben Molnár Krisztina alkotott a Dorogi Erőmű problémáihoz kapcsolódó tanulmányt. Tavaly az esettanulmány témája különleges volt: a csapatoknak a "Dr. Papp László Számvitel Verseny" jövőjével kapcsolatos döntéseket kellet meghozniuk. Az esettanulmányt dr. Budai Eleonóra PTE KTK adjunktusa és Molnár Krisztina a PTE KTK egykori hallgatója közösen írták.

 

A program természetesen nem jöhetne létre támogatók nélkül. A versenyszektorból érkező anyagi, természetbeni és szakmaitámogatás mellett a kezdetektől kiemelt segítséget nyújt a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának vezetősége is.